Hoe kan ik een ESTA aanvragen?

Je kunt een ESTA aanvragen door een online aanvraag in te dienen. Het invullen van het aanvraagformulier zelf duurt ongeveer 20 minuten. Het ESTA wordt vervolgens verwerkt door DHS (Department of Homeland Security), dat binnen 72 uur een beslissing neemt. Om een ESTA aan te vragen heb je je paspoort, reisroute en contactgegevens van je werkgever nodig als je werkt.

Er zijn verschillende onderdelen van de ESTA-aanvraag. Aanvragers wordt aangeraden de verschillende secties door te nemen om er zeker van te zijn dat ze begrijpen wat er wordt gevraagd en waarom het relevant is voor de veiligheid aan de Amerikaanse grens.

ESTA aanvragen

How do I check the validity of my current ESTA Application?

U kunt de status van uw huidige ESTA-aanvraag controleren voordat u vertrekt op een reis naar de Verenigde Staten, uw vervaldatum en uw ESTA-autorisatienummer opvragen door een eenvoudig formulier in te vullen waarin u uw achter- en voornaam en uw paspoortgegevens invult.

Als uw aanvraag op dit moment nog geldig is, ontvangt u uw ESTA-status, vervaldatum en autorisatienummer.

Wanneer u de geldigheid van uw ESTA-status controleert, kan een van de vijf verschillende berichten worden weergegeven. Hieronder worden ze alle vijf besproken en wat ze betekenen.

ESTA aanvraagstatus controleren

ESTA-aanvraag niet gevonden

Als je je ESTA-status controleert en het bericht ‘Application Not Found’ (Aanvraag niet gevonden) krijgt, betekent dit meestal dat je ergens op je oorspronkelijke ESTA-aanvraagformulier de verkeerde biometrische gegevens hebt ingevuld. Dit kunnen fouten zijn zoals het opgeven van de verkeerde naam, paspoortnummer, paspoortland of vervaldatum.

Deze fout kan ook worden weergegeven als je de verkeerde informatie hebt ingevuld op het formulier dat je hebt ingediend om je ESTA-status te controleren.

Tot slot kan de foutmelding ‘Application Not Found’ ook worden veroorzaakt als het systeem in eerste instantie nooit een ESTA-aanvraag van u heeft ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de internetverbinding wegviel of doordat je betaling niet is gelukt.

ESTA-aanvraag verlopen

Als je je ESTA-status probeert te controleren en dit bericht krijgt, betekent dit dat je ESTA-aanvraag is verlopen. Om een nieuwe ESTA te krijgen voordat je aan een reis naar de VS begint, moet je opnieuw online een aanvraag indienen. Het is in dit stadium heel belangrijk om te begrijpen dat het niet mogelijk is om een ESTA-aanvraag die is verlopen te verlengen. Je kunt ook geen ESTA overzetten van het ene paspoort naar het andere. Je moet een nieuwe aanvraag indienen op basis van je huidige gegevens.

ESTA-aanvraag in behandeling

Als je dit bericht krijgt, betekent dit gewoon dat je onlangs een aanvraag hebt ingediend die momenteel nog door het CBP wordt onderzocht. Dit betekent niet dat je ESTA is afgewezen, je moet gewoon wachten. Normaal gesproken duurt het tot 72 uur voordat aanvragen worden verwerkt en soms worden er extra veiligheidscontroles uitgevoerd. Als je een reis naar de Verenigde Staten plant, houd hier dan rekening mee en dien de ESTA-aanvraag zo vroeg mogelijk in.

ESTA autorisatie goedgekeurd

Dit bericht is goed nieuws, want het betekent dat uw ESTA-aanvraag is goedgekeurd en dat u nu toestemming hebt om naar de Verenigde Staten te reizen. Noteer het ESTA-aanvraagnummer en de vervaldatum. En voordat je op reis gaat naar de VS, moet je er 100 procent zeker van zijn dat je een geldige ESTA hebt. Het is raadzaam om je ESTA-status opnieuw te controleren op de laatste dag voordat je naar de VS vertrekt.

Zelfs als je een geldig ESTA hebt, betekent dit niet dat het niet kan worden ingetrokken door een CBP-agent (Customs and Border Control) zodra je in de Verenigde Staten aankomt, als hij of zij dat nodig acht. Je wordt dan de toegang tot het land geweigerd.

ESTA-aanvraag niet goedgekeurd

Als je dit bericht krijgt, betekent dit dat je ESTA-aanvraag is beoordeeld en afgewezen. U hebt daarom geen toestemming om de VS binnen te komen onder het ESTA Visa Waiver Programma. Je kunt echter onder bepaalde omstandigheden nog steeds in aanmerking komen voor een B-2 toeristenvisum en toestemming krijgen om naar de V.S. te reizen. Op deze website van de Amerikaanse overheid kun je antwoorden krijgen op al je vragen en een visum voor de V.S. aanvragen .

Opmerking: Als u onjuiste informatie hebt ingevoerd of een andere fout hebt gemaakt op het ESTA-aanvraagformulier, moet u een e-mail sturen naar het technische ondersteuningsteam van ESTA.

Opmerking: Iedereen die een ESTA heeft aangevraagd, wordt geadviseerd om de status van hun aanvraag te controleren voordat ze naar de Verenigde Staten vertrekken om er zeker van te zijn dat ze aan de reis mogen beginnen zonder extra kosten te betalen of een nieuwe aanvraag in te dienen. Je moet er vooral voor zorgen dat je een ESTA-autorisatienummer hebt. Controleer ook of de autorisatie geldig is op de dag van je vertrek naar de Verenigde Staten.

Wat is ESTA?

Als je van plan bent om naar de Verenigde Staten te reizen, als toerist of voor zaken, moet je een ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) aanvragen. Burgers van landen binnen het VWP(Visa Waiver Program) moeten een Electronic System for Travel Authorisation aanvragen om naar of door de VS te kunnen reizen. Het ESTA-visumsysteem wordt beheerd door het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en aanvragen voor Electronic System for Travel Authorisation kunnen alleen elektronisch online worden ingediend.

Goed voor een verblijf van 90 dagen of minder voor doorreis, toerisme of zakelijke doeleinden.

Toeristische doeleinden omvatten: Vakantie, bezoek aan vrienden of familie, medische behandeling, deelname aan sociale evenementen georganiseerd door broederlijke, sociale of dienstverlenende organisaties, deelname door amateurs aan muzikale, sportieve of soortgelijke evenementen of wedstrijden, indien niet betaald voor deelname, inschrijving voor een korte recreatieve studie, niet voor studiepunten voor een graad (bijvoorbeeld een tweedaagse kookcursus tijdens de vakantie).

Zakelijke doeleinden omvatten: Overleg met zakenpartners, het bijwonen van een wetenschappelijke, educatieve, professionele of zakelijke conventie of conferentie, het bijwonen van een kortlopende training (je mag niet worden betaald door een bron in de Verenigde Staten met uitzondering van kosten die verband houden met je verblijf), of het onderhandelen over een contract.

Alleen personen met een paspoort uit een van de volgende landen komen in aanmerking voor de ESTA Visa Waiver:

Andorra Australië Oostenrijk
België Brunei Chili
Kroatië Tsjechië Denemarken
Estland Finland Frankrijk
Duitsland Griekenland Hongarije
IJsland Ierland Israël
Italië Japan Zuid-Korea
Letland Liechtenstein Litouwen
Luxemburg Malta Monaco
Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen
Polen Portugal San Marino
Singapore Slowakije Slovenië
Spanje Zweden Zwitserland
Taiwan Verenigd Koninkrijk