ESTA FAQ

ESTA versus een visum

Is een ESTA hetzelfde als een visum?

Nee, een ESTA is geen visum. Een ESTA verschilt in verschillende opzichten van een visum. Met een Electronic System for Travel Authorization (ESTA), bijvoorbeeld, kunnen personen naar de Verenigde Staten reizen zonder het traditionele niet-immigrant bezoekersvisum aan te vragen. Mensen die met een geldig visum reizen, hoeven echter geen ESTA aan te vragen, omdat het visum het doel dient waarvoor het is afgegeven. Dit betekent dat een ESTA juridisch niet voldoende is om als visum te dienen in de Verenigde Staten. Reizigers hebben een visum nodig als de wetgeving van de Verenigde Staten dat vereist.

Wanneer moet ik een visum aanvragen om naar de Verenigde Staten te reizen?

Je hebt een visum nodig om naar de Verenigde Staten te reizen;

 • Als je reist voor andere doeleinden dan zaken en korte bezoeken.
 • Als je reis langer duurt dan 90 dagen.
 • Als u van plan bent om naar de Verenigde Staten te reizen via een niet-ondertekenende luchtvaartmaatschappij. Dit verwijst naar een luchtvaartmaatschappij die gebruik maakt van een luchthaven waarvoor ze geen ondertekenaar is.
 • Als u weet dat de gronden van niet-ontvankelijkheid zoals bepaald in de Immigration and Nationality Act Section 212 (a) op uw geval van toepassing zijn. In dat geval moet je een niet-immigratievisum aanvragen voor je reis naar de VS.

Onder welke omstandigheden moet ik een visum aanvragen in plaats van een ESTA?

 • Als je de VS binnenkomt via een luchtvaartmaatschappij die het VWP niet heeft ondertekend
 • Als je van plan bent om je verblijf langer dan 90 dagen te verlengen
 • U moet een niet-immigratievisum aanvragen voordat u naar de VS reist als u denkt dat een van de gronden van niet-ontvankelijkheid van de Immigration and Nationality Act § 212(a) op u van toepassing is.
 • Als het doel van je bezoek aan de VS niet zakelijk of toeristisch van korte duur is.

Wie moet een ESTA aanvragen?

Een ESTA wordt gebruikt om te bepalen of reizigers naar de VS in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dit betekent dat personen die over zee of door de lucht naar de Verenigde Staten reizen en geen visum hebben, toestemming moeten krijgen om de VS binnen te komen via een ESTA-aanvraag. Dit geldt ook voor baby’s en kinderen zonder ticket. Elke reiziger heeft recht op een aparte ESTA-aanvraag en -vergoeding. Ook derden zijn gemachtigd om een ESTA-aanvraag in te vullen namens een VWP-reiziger.


Visa Waiver Programma

Wat is het Visa Waiver Program (VWP)?

VWP, een initiatief dat wordt beheerd door het Department of Home Security, is een programma waarmee personen uit bepaalde landen naar de Verenigde Staten kunnen reizen zonder een visum aan te vragen. Reizigers onder VWP mogen de VS binnenkomen voor plezier, zaken of een andere agenda dan werk voor een periode van maximaal 90 dagen.

Wat zijn de nadelen van inschrijving voor het Visa Waiver Programma?

Hoewel VWP verschillende voordelen met zich meebrengt voor de deelnemers, is het essentieel om rekening te houden met de voorwaarden die het programma regelen om je opties af te wegen. Enkele van deze aandoeningen zijn;

 • Als je naar de VS mag reizen via VWP, kan het zijn dat je je niet-immigratiestatus niet kan verlengen of wijzigen.
 • Een schending van uw ontvankelijkheidsvoorwaarden ontneemt u het recht op beroep of herziening van een verwijderingsmaatregel op basis van uw ESTA-aanvraag. Deze voorwaarde is alleen een uitzondering als je asiel aanvraagt.
 • Als je toelating tot de VS wordt geweigerd, heb je niet het recht om in beroep te gaan tegen een beslissing over je toelaatbaarheid.

Welke landen nemen deel aan het Visa Waiver Programma?

Alleen personen uit de 41 deelnemende landen komen in aanmerking om een ESTA aan te vragen via het Visa Waiver Programma. De deelnemende landen zijn onder andere;

Andorra, Australië, België, Brunei, Chili, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Malta, San Marino, Singapore, Slovenië, Slowakije, Zuid-Korea, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland, Taiwan.

Moet ik ESTA aanvragen als ik onder VWP naar de Verenigde Staten reis?

Om de veiligheid van het visumontheffingsprogramma te verbeteren, kreeg het Department of Homeland Security (DHS) het mandaat om een ESTA te implementeren. Dit volgde op een wijziging van Sectie 217 van de Immigration and Nationality Act (INA) door de Implementing Recommendations of the 9/11 Act van 2007. ESTA is eigenlijk een geavanceerde beveiligingsmaatregel waarmee het DHS kan controleren of personen die naar de VS reizen onder het VWP wel in aanmerking komen. Met ESTA kan het DHS elke mogelijke bedreiging van het programma voor de wetshandhaving of de reisveiligheid elimineren.


Een ESTA gebruiken

Hoe lang is een ESTA geldig?

Een ESTA is twee jaar geldig vanaf de autorisatiedatum of tot de vervaldatum van je paspoort, als dat eerder is, wordt je ESTA ongeldig. Zodra u uw ESTA-aanvraag hebt voltooid, wordt de autorisatiedatum van uw ESTA weergegeven op het scherm Autorisatie goedgekeurd. Als het echter wordt ingetrokken, wordt de geldigheid van uw ESTA beëindigd.

Het is belangrijk dat u een afdruk van uw ESTA krijgt nadat u met succes goedkeuring hebt verkregen. Hoewel dit niet verplicht is bij aankomst in de Verenigde Staten, is het essentieel voor registratiedoeleinden. De Amerikaanse immigratieambtenaren hebben hun eigen elektronische kopie om je toelating tot het land te verifiëren.

Houd er rekening mee dat je ESTA geschikt is voor meerdere reizen tijdens de geldigheidsperiode van twee jaar. Dit betekent dat het niet nodig is om ESTA opnieuw aan te vragen binnen deze periode. Als je ESTA verloopt terwijl je in de VS bent, heb je nog steeds een kans om terug te reizen naar je land omdat het verlopen ervan geen invloed heeft op je vertrek. Het is echter essentieel om te weten dat, ook al blijft je ESTA 2 jaar geldig, dit reizigers geen speelruimte geeft om zo lang in de VS te blijven. Je verblijf in de VS volgens de VWP-vereisten duurt maximaal 90 dagen. Als je van plan bent om langer dan 90 dagen te blijven, kun je overwegen om een visum aan te vragen bij een consulaat of Amerikaanse ambassade.

Houd er ook rekening mee dat een wijziging in je paspoortgegevens, zoals het land van staatsburgerschap, geslacht of je naam, ertoe leidt dat je huidige ESTA ongeldig wordt. Dit betekent dat je een nieuwe ESTA moet aanvragen, waar kosten aan verbonden zijn. Hoewel het DHS geen kopie van uw ESTA nodig heeft, is het van essentieel belang om een kopie van uw aanvraag te bewaren.

Garandeert een ESTA toegang tot de Verenigde Staten?

Goedkeuring van uw ESTA-aanvraag is geen garantie voor toegang tot de Verenigde Staten. De aanvraag valideert alleen of je in aanmerking komt om naar de VS te reizen via het VWP-programma. Bij aankomst in de Verenigde Staten worden reizigers die onder het VWP vallen, geïnspecteerd door douane- en grensbewakingsbeambten. Bij de inspectie worden je documenten bekeken om vast te stellen of je al dan niet toelaatbaar bent tot de Verenigde Staten onder het VWP op basis van bepaalde reiswetten. Personen die via internationale vluchten reizen, moeten ook de normale douane- en immigratieprocedures doorlopen.

Is een ESTA-aanvraag nodig als ik op doorreis ben naar een ander land?

Als je naar een derde land reist dat niet de Verenigde Staten is, word je beschouwd als een reiziger op doorreis. In dergelijke gevallen moet u een ESTA aanvragen als uw land van herkomst voorkomt op de lijst van deelnemende partijen aan het Visa Waiver Programma. Bij het invullen van het ESTA-aanvraagformulier moet de persoon die via de Verenigde Staten naar een ander land reist, verklaren dat hij op doorreis is. Deze verklaring gaat ook vergezeld van een aanduiding van het land van bestemming.

Moet ik formulier I-94W invullen als ik al een ESTA goedkeuring heb?

Voor de implementatie van het elektronische systeem voor reistoestemming was Customs and Border Protection (CBP) afhankelijk van formulier I-94W om de bewegingen van niet-burgers in en uit de Verenigde Staten te controleren. Door de oprichting van ESTA kon het DHS echter onnodig papierwerk afschaffen, zoals het gebruik van I-94W om te valideren dat reizigers onder het VWP worden toegelaten tot de VS. Vandaag krijgen personen die al een ESTA-goedkeuring hebben ontvangen geen I-94W-vertrekcoupon aan hun paspoort gehecht.

Zijn er paspoortvereisten voor reizen met een ESTA?

Ja, er zijn paspoortvereisten als je reist onder het Visa Waiver Programma. Enkele van deze vereisten zijn;

 • VWP-paspoorten die voor 26 oktober 2005 zijn uitgegeven, moeten machineleesbare zones op de biografische pagina’s hebben.
 • VWP-paspoorten die zijn uitgegeven op of na 26 oktober 2005 moeten voorzien zijn van een digitale foto.
 • VWP-paspoorten die op of na 26 oktober 2006 zijn uitgegeven, moeten elektronisch zijn. Dit betekent dat ze een digitale chip moeten hebben die biometrische informatie bevat over de eigenaar van elk paspoort.
 • Tijdelijke paspoorten en noodpaspoorten van VWP-landen moeten ook elektronisch zijn, met ingang van 1 juli 2009.

Elke burger die vanuit de volgende VWP-landen naar de Verenigde Staten reist, is verplicht om een elektronisch paspoort met een chip voor te leggen;

 • Griekenland
 • Hongarije
 • Zuid-Korea
 • Estland
 • Slowakije
 • Letland
 • De Republiek Malta
 • Tsjechië
 • Litouwen

Burgers uit de overige VWP-landen zijn verplicht om machineleesbare paspoorten te overleggen.

Moet ik ESTA aanvragen als ik vanuit Mexico of Canada naar de Verenigde Staten wil rijden?

Burgers van VWP-landen hebben geen ESTA nodig als ze over land van Mexico of Canada naar de Verenigde Staten reizen. Hier zijn belangrijke punten om rekening mee te houden als je over land naar de VS reist;

 • Als je de VS voor het eerst via de landgrens binnenkomt, doorloop je een handmatig inreisproces nadat je het I-94W-formulier hebt ingevuld. Dit is vooral het geval als je geen geldige ESTA hebt.
 • Aan de andere kant doorloop je een handmatig inreisproces aan de landgrens van de VS zonder dat je een I-94W-formulier hoeft in te vullen. Dit geldt als u de VS voor het eerst via de landgrens binnenkomt met een geldige ESTA.
 • Als je de VS opnieuw binnenkomt via een landgrens, wordt je inreisproces vergemakkelijkt zonder dat je een nieuw I-94W-formulier hoeft in te vullen. Dit is van toepassing als je al een geldige stempel in je paspoort of een geldige I-94W hebt.
 • Veerboten die reizen tussen Victoria, British Columbia en Vancouver, en de staat Washington worden beschouwd als een landgrenshaven. Daarom hebben burgers van VWP-landen die de Verenigde Staten via deze veerboten binnenkomen geen ESTA-aanvraag nodig.

ESTA Aanvraagformulier

Wanneer is het ideale moment om een ESTA-aanvraag in te dienen?

Hoewel iedereen zijn ESTA-aanvraag op elk moment voor de reis naar de VS kan indienen, raadt Customs and Border Protection reizigers aan om een ESTA-aanvraag in te dienen als ze een reis boeken. Doe dit vooral 72 uur voor de reis.

Wat als een aanvrager van het Visa Waiver Programma niet kan worden toegelaten?

Er zijn regels voor de behandeling van personen die niet ontvankelijk worden bevonden voor de Verenigde Staten onder VWP. Als bijvoorbeeld wordt vastgesteld dat u niet ontvankelijk bent, wordt uw ESTA-aanvraag geweigerd. Je wordt dan ofwel teruggebracht naar je thuisland, aan boord van de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar de Verenigde Staten bent gereisd, of teruggebracht naar een derde land waar je een retourticket hebt.

Stellen de extra ESTA-vragen het niet gelijk aan een visum?

Het antwoord is nee. De wettelijke vereisten voor het aanvragen van een visum zijn vrij complex en kunnen niet worden vergeleken met de vereisten van ESTA. Voor een aanvraag voor een niet-immigrant reisvisum moet je bijvoorbeeld een interview bijwonen op de Amerikaanse ambassade of het consulaat. U zult ook specifieke informatie moeten verstrekken, zoals persoonlijke biometrische gegevens en aanvullende biografische gegevens. Dit zijn vereisten die niet worden vermeld bij het indienen van een ESTA-aanvraag.

Hoe lang duurt het om de ESTA-aanvraagprocedure te voltooien?

Het duurt gemiddeld 20 minuten om de aanvraagprocedure voor een ESTA te voltooien. Als je echter alle benodigde documenten bij de hand hebt, waaronder een creditcard en paspoort, kun je al in 10 minuten klaar zijn. Het is ook belangrijk om te weten dat de verwerkingstijd van uw ESTA door verschillende factoren kan worden beïnvloed, waaronder technische problemen die verband houden met de CBP-systemen. Andere problemen, zoals de verwerking van betalingen en problemen met de website, kunnen ook van invloed zijn op de verwerkingstijd van ESTA.

Is er specifieke software nodig om een ESTA-aanvraag in te dienen?

Wat betreft computerconfiguraties bij het indienen van een ESTA-aanvraag, zijn hier de opgegeven drempels die nodig zijn;

 • Een internetbrowser. De meeste grote browsers worden ondersteund voor het indienen van ESTA-aanvragen.
 • Dergelijke browsers moeten 128-bits codering ondersteunen.
 • Een betrouwbare browser moet cookies accepteren, up-to-date zijn en JavaScript inschakelen.

Wanneer moet ik mijn ESTA verlengen?

Als je ESTA verloopt, is het essentieel om het te verlengen. Bepaalde omstandigheden vereisen echter dat u uw ESTA verplicht verlengt. Hier zijn enkele van deze verplichte gevallen;

 • Vernieuwing of aankoop van een nieuw paspoort. Een ESTA is alleen geldig onder één paspoort. Als je een nieuw paspoort krijgt, moet je ook de verlenging van je ESTA aanvragen.
 • Paspoortwijzigingen. Als er wijzigingen zijn aangebracht in je paspoort, dan moet je ESTA-aanvraag worden vernieuwd. Hieronder vallen wijzigingen in je naam, geslacht en woonplaats of land van staatsburgerschap.
 • Een verandering in de onderliggende omstandigheden van uw antwoorden op de ‘JA/NEE’-vragen van de ESTA-aanvraag.

Welke gegevens kan ik wijzigen in mijn ESTA-aanvraag?

Zodra u uw ESTA-aanvraag hebt voltooid en ingediend, mag u geen wijzigingen meer aanbrengen in het land van afgifte en het paspoortnummer. U kunt echter informatie op een van de volgende gebieden wijzigen;

 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Uw adres in de Verenigde Staten
 • Informatie over de vervoerder
 • Stad waar u instapt

Wat moet ik doen als mijn paspoort is verlopen?

Je paspoort is het identificatiedocument dat je reis naar of verblijf in de Verenigde Staten als buitenlander valideert. Je moet er daarom voor zorgen dat je paspoort geldig is voor de periode dat je in de VS wilt verblijven. Een ESTA daarentegen is de reisvergunning die bepaalt of je tot de VS wordt toegelaten en je ESTA is gekoppeld aan je paspoort. Dit betekent dat als je paspoort verloopt, ook je ESTA-vergunning verloopt. Het is daarom essentieel om je ESTA te verlengen zodra je je paspoort verlengt.

Kan ik een ESTA aanvragen zonder bevestigde reisplannen?

Het korte antwoord is ja, dat kan. Hoewel je geen specifieke reisplannen hoeft te hebben, moet je wel een contactpersoon in de Verenigde Staten hebben. En hoewel het niet verplicht is om je reisplannen vast te leggen, is het wel aan te raden om het adres waar je in de Verenigde Staten zult verblijven bij de hand te hebben wanneer je de aanvraag invult. Als je op meerdere locaties verblijft, is alleen het eerste adres nodig. Als je niet het volledige adres hebt, volstaat de naam van het hotel of de locatie waar je naartoe gaat. Als u op doorreis bent, antwoord dan “ja” op de vraag “reist u naar de VS op doorreis naar een ander land” in het gedeelte Reisinformatie.

Hoe corrigeer ik een fout in mijn sollicitatie?

Voordat je je sollicitatie indient, krijg je de kans om alle informatie die je hebt ingevuld te controleren en bij te werken. Na indiening en zonder betaling kunt u alle gegevensvelden wijzigen en bijwerken, behalve paspoortnummer, land van nationaliteit en land van afgifte. U kunt mogelijk bepaalde velden van een bestaande ESTA-aanvraag bewerken. Als u echter een fout hebt gemaakt bij het beantwoorden van een van de toelatingsvragen, moet u een nieuwe ESTA-aanvraag indienen.

Wordt mijn ESTA geweigerd als ik een verplicht veld leeg laat?

U moet alle verplichte velden invullen. Handmatige adjudicatie kan nodig zijn als de verkeerde gegevens zijn ingevoerd of gegevens ontbreken en dit kan leiden tot een vertraging in de reactie van het CBP.

Waarom heb ik mijn werkgeversgegevens nodig?

Krachtens sectie 214b van de Immigration and Nationality Act moeten bezoekers aan de Verenigde Staten bewijzen dat ze geen immigranten van plan zijn en in aanmerking komen voor de status van bezoeker of niet-immigrant. Werkgelegenheidsinformatie helpt om aan te tonen dat je in aanmerking komt om aan deze wettelijke vereiste te voldoen.

Waarom is het nodig om de hoeveelheid ESTA-informatie die wordt verzameld van VWP-reizigers uit te breiden?

Vóór de gebeurtenissen van 9/11 was het Visa Waiver Program (VWP) een programma dat reizen overzag en vergemakkelijkte en tegelijkertijd zocht naar en bescherming bood tegen bedreigingen van economische migratie. Sindsdien was en is het gericht op beveiligingsstandaarden om te voorkomen dat terroristen en andere criminelen misbruik maken van het programma.

In 2007 werd de Secure Travel and Counter-terrorism Partnership Act van 2007 (onderdeel van de Implementing Recommendations of the 9/11 Commission Act van 2007, ook bekend als de “9/11 Act”) (Pub. L. No. 110-53) in wetgeving omgezet.

Onder deze wet, die gericht is op het verbeteren van de screening van personen die uit VWP-landen reizen, moeten alle VWP-reizigers een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) invullen voordat ze naar de VS reizen.

Het DHS moet waakzaam en flexibel blijven en voortdurend aanpassingen en veranderingen doorvoeren om de gevaren, risico’s en bedreigingen bij te houden. Bovendien heeft het DHS het systeem al meer dan 6 jaar niet geüpgraded, terwijl de criminele en terroristische dreigingen in die tijd zijn blijven veranderen. Het DHS is van mening dat de gegevensvelden die aan de ESTA-applicatie zijn toegevoegd, de effectieve screening en dus de identificatie van reizigers naar de Verenigde Staten die een veiligheidsrisico voor het land kunnen vormen, zullen verbeteren.

Ik reis op een paspoort met een “X” geslachtskenmerk. Hoe vul ik het ESTA in?

ESTA gebruikt momenteel geen “X” geslachtsmarkering als keuze op de aanvraag. Reizigers moeten de genderoptie kiezen waar ze zich het prettigst bij voelen. ESTA-aanvragen kunnen niet worden geweigerd alleen op basis van het geslacht dat op de aanvraag is gekozen.

Mijn naam bevat letters die niet in het Amerikaanse Engelse alfabet staan. Hoe moet ik mijn naam spellen op de ESTA-aanvraag?

Europese talen hebben een aantal unieke letters die niet in Amerikaanse talen voorkomen. Gebruik waar nodig de substituties zoals hieronder weergegeven. De universele spelling van je naam is ook te zien in het machineleesbare gedeelte van je paspoort.

 • ß,ß = ss
 • æ = a e
 • ö = oe
 • ü = ue
 • ë = e
 • ä = ae
 • Å = aa
 • ø = oe
 • ñ = n
 • ? = i j

ESTA Verwerking

Hoe lang duurt de goedkeuring van een ESTA-aanvraag?

Aangezien ESTA-aanvragen online worden verwerkt en ingevuld, worden de meeste aanvragen binnen de eerste minuut na indiening goedgekeurd. De goedkeuring van sommige aanvragen kan echter tot ongeveer 72 uur worden vertraagd. Zodra je ESTA-aanvraag is goedgekeurd, wordt er een goedkeuringsmelding naar je e-mail of webbrowser gestuurd. Deze kennisgeving bevat details zoals de ESTA-vervaldatum, het autorisatienummer en alle informatie die is gebruikt bij het indienen van de aanvraag.

Hoeveel dagen wordt mijn gedeeltelijk ingevulde individuele aanvraag bewaard?

Je sollicitatie wordt verwijderd als deze niet binnen 7 dagen is ingevuld en ingediend.


ESTA betaling

Wat zijn de kosten voor het indienen van een ESTA-aanvraag?

Onder verwijzing naar de Travel Promotion Act 2009 is het ESTA De aanvraagkosten worden opgesplitst in twee soorten verwerkingskosten.

 • Verwerkingskosten. Het Amerikaanse ministerie van Homeland Security brengt per aanvraag verwerkingskosten in rekening.
 • Machtigingskosten. Een extra bedrag moet worden betaald na goedkeuring van een ESTA-aanvraag.

Hoe kan ik de betaling voor mijn ESTA-aanvraag of -aanvragen voltooien?

U kunt een betaling doen voor de ESTA-aanvraag en autorisatiekosten bij gebruik van een creditcard of bankpas. ESTA accepteert momenteel American Express, MasterCard, Visa, Diners Club International en JCB. Jouw aanvraag kan alleen worden verwerkt als je aanvraag compleet is met alle verplichte velden en of je betaling is geautoriseerd.

In het gedeelte betalen per kaart van de formuliervelden, de gegevens moeten worden ingevuld in alfanumerieke tekens. De details omvatten:

 • Debet- of creditcardnummer
 • Vervaldatum kaart
 • Kaartbeveiligingscode (CSC)

Hoe weet ik dat mijn betaling is gelukt?

Als je betaalt met een bankpas of creditcard, is de Het systeem geeft een bericht weer als de betaling is gelukt. Als u een fout tijdens het betalingsproces wordt een beschrijvende fout weergegeven op scherm dat je vertelt wat je moet doen om het probleem op te lossen.

In alle betalingsscenario’s ontvang je een bevestiging naar het e-mailadres dat je op het betalingsformulier hebt opgegeven.

Is het mogelijk om mijn ESTA-aanvraag later te betalen?

Dit is een veelgestelde vraag die in twee delen wordt behandeld: Betaling voor één aanvraag en betaling voor meerdere aanvragen. Het antwoord is ja, en je kunt je aanvraag later betalen, maar onder de volgende omstandigheden:

Betaling voor één enkele aanvraag: Het is mogelijk om te betalen voor een enkele aanvraag in de eerste zeven dagen na indiening van de aanvraag. Na de zeven dagen zijn verstreken, krijgt u geen toegang tot de applicatie. Zodra de zeven dagen voorbij zijn en je hebt de vergoeding niet betaald, moet je opnieuw beginnen. de aanvraagprocedure, aangezien de vorige aanvragen zijn verlopen.

Betaling van meerdere aanvragen: Bij het maken van aanvragen voor twee of meer reizigers, moet de groep aanvragers hun aanvragen betaald binnen zeven dagen na de indiening van het formulier van die groep. Nadat de periode van zeven dagen is verstreken, kunt u de groeps-ID omdat de applicaties verlopen zouden zijn. De groepscontactpersoon moet nieuwe ESTA-aanvragen indienen voor de eerdere aanvragen die niet verwerkt wegens niet-betaling.

Hoe zijn mijn kaartgegevens veilig?

Het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming bewaart geen records van debet- of creditcardgegevens na het verwerken van betalingstransacties. Het systeem volgt de regels en voorschriften van de internationale Payment Card Industriestandaarden voor gegevensbeveiliging (PCI-DSS).

Kan één enkele betaling worden gebruikt voor het indienen van meerdere aanvragen?

Het ESTA is ontworpen om een enkele betaling mogelijk te maken voor groepen die bestaan uit van meer dan twee toepassingen. Reizigers die een groepsaanvraag invullen hoeven niet moeten samen reizen om als groep aanvragers te solliciteren. Met ESTA kunt u om aanvragen van maximaal vijftig personen in te dienen met één betaalmethode.

Krijg ik mijn geld terug als ik annuleer?

Een ESTA kan niet worden geannuleerd na indiening. Echter, als uw ESTA wordt geweigerd, hoeft u alleen de administratiekosten te betalen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, bent u aansprakelijk voor het betalen van de autorisatievergoeding in bovenop de Verwerkingskosten.

Kan ik een geschil indienen bij mijn creditcardmaatschappij als ik alle geld terug?

Als er een geschil is ingediend bij je creditcardmaatschappij en je hebt het volgende ontvangen een goedgekeurde autorisatie, wordt uw ESTA waarschijnlijk ingetrokken. Een geschil indienen met betrekking tot uw ESTA-kosten kunnen in de toekomst ook problemen veroorzaken als u ESTA aanvraagt voor een daaropvolgend bezoek aan de Verenigde Staten.

Wat kan ik doen als mij meer in rekening is gebracht dan de overheid? vergoeding door een derde partij?

U betaalt waarschijnlijk extra kosten als u uw ESTA-aanvraag via een derde partij. Dergelijke sites vragen een extra vergoeding voor die de aanvraag namens u indient. Als u een derde partij hebt gebruikt om ESTA aanvraagt, raadt het CBP u aan de legitimiteit van uw ESTA te controleren op de officiële site van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid met het aanvraagnummer geleverd door de derde partij. De afdeling Customs Border Protection kan niet terugbetalen het bedrag dat bovenop de overheidskosten is betaald aan een website van een derde partij.