Mijn ESTA-aanvraag was ‘Travel Not Authorized’.

ESTA Niet toegestaan

Wat te doen als uw ESTA niet wordt goedgekeurd

De ESTA-status ‘Travel Not Authorized’ geeft aan dat de aanvrager niet in aanmerking komt om naar de Verenigde Staten te reizen volgens het Visa Waiver Program (VWP). Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het invoeren van onjuiste biometrische of paspoortgegevens of het verkeerd beantwoorden van een van de negen geschiktheidsvragen. In andere gevallen kunnen sommige aanvragers opzettelijk onjuiste informatie op het ESTA-formulier invullen, die niet overeenkomt met de gegevens die Customs and Border Protection (CBP) over de reiziger heeft.

Als je ESTA op ‘Travel Not Authorized’ staat, maar je toch naar de Verenigde Staten wilt reizen, moet je een visum aanvragen via de website van je lokale Amerikaanse ambassade -. https://www.usembassy.gov waar je de nodige informatie vindt om je B2 toerisme-, B1 zaken- of gemengde B1/B2 bezoekersvisumaanvraag te starten.

Als je reistoestemming wordt geweigerd, betekent dat meestal niet dat je niet in aanmerking komt voor een visum voor de Verenigde Staten, aangezien de weigering meestal verbiedt om te reizen onder het Visa Waiver Programma. Houd er ook rekening mee dat geen enkele rechtbank uw geschiktheid onder ESTA kan herzien als de reistoestemming niet is goedgekeurd.

Is het mogelijk om opnieuw een aanvraag in te dienen?

Aanvragers die een ESTA werd geweigerd, kunnen een nieuwe aanvraag indienen, vooral als hun weigering te wijten was aan het invoeren van onjuiste paspoort- of biometrische informatie. Nieuwe aanvragen kunnen nog steeds worden afgewezen, vooral als de andere omstandigheden van een aanvrager hetzelfde blijven. Wanneer je opnieuw een ESTA aanvraagt, vermijd dan het gebruik van valse gegevens, omdat deze kunnen leiden tot een permanent verbod om in de toekomst onder het VWP te reizen.

Als ESTA-aanvragers onjuiste informatie hebben ingevuld bij een van de negen vragen over geschiktheid, moeten ze mogelijk een hulpverzoek indienen bij het CBP om hun aanvrager te herzien en de afwijzing te verwijderen, zodat ze opnieuw een aanvraag kunnen indienen met een duidelijk dossier.

Is er een manier om erachter te komen waarom een ESTA-aanvraag is afgewezen?

Het Department of Homeland Security (DHS) heeft een uniek systeem dat ervoor zorgt dat je aanvraag voor een reistoestemming alleen kan worden afgewezen als je een veiligheidsrisico vormt of niet mag reizen onder het Visa Waiver Program.

De meeste mensen proberen de afwijzing van hun aanvraag op te lossen via het DHS Travel Redress Inquiry Program (TRIP), waarvan de link meestal op de ESTA-website staat. Het enige nadeel hiervan is dat het niet garandeert dat je aanvraag doorgaat of dat je een reden krijgt voor je geweigerde ESTA.

Consulaten en ambassades van de VS kunnen niet bekendmaken waarom ESTA sommige aanvragers heeft geweigerd. Je kunt dus alleen weten of je in aanmerking komt om naar de Verenigde Staten te reizen als je aanvraag is goedgekeurd. Anders kunt u te weten komen dat u mogelijk niet in aanmerking komt voor ESTA of waarom ESTA wordt geweigerd wanneer u een niet-immigratievisum aanvraagt.

Wat gebeurt er als iemand onmiddellijk wil reizen maar geen geldige reistoestemming heeft?

Als onderdeel van een Amerikaanse visumaanvraag moeten aanvragers een DS-160 formulier invullen en een afspraak maken voor een interview op een Amerikaanse ambassade of consulaat. Het invullen van het DS-160 formulier duurt ongeveer 60 minuten. Het verkrijgen van een afspraak bij de ambassade hangt echter af van de locatie van de ambassade en de tijd van het jaar waarin de afspraak gepland moet worden. Afspraken voor de volgende dag zijn erg moeilijk in te plannen. Meestal is een wachttijd van vijf tot tien dagen tot de volgende beschikbare afspraak normaal. Als je cruciale informatie wilt, kun je die vinden op de site van het departement of de consulaire afdeling. Je moet dus vroeg genoeg een ESTA goedkeuring aanvragen als je van plan bent om te reizen voor iets belangrijks om ongemakken te voorkomen. Ga voor actuele informatie over afspraaktijden naar: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html