ESTA voor Sammarijnse burgers

ESTA Vereisten Samenvatting

Burgers van San Marino komen in aanmerking om ESTA aan te vragen als onderdeel van het Visa Waiver Program
ESTA kan worden gebruikt voor toerisme, zaken, doorreis, medische of andere tijdelijke doeleinden.
Met een goedgekeurd ESTA kunnen reizigers maximaal 90 dagen per bezoek aan de VS blijven.
Sammarijnse burgers die reizen met commerciële luchtvaartmaatschappijen of zeevervoerders kunnen ESTA aanvragen
Sammarinese burgers moeten ook aan andere ESTA-vereisten voldoen

Komen Sammarijnse burgers in aanmerking voor ESTA?

Ja, als onderdeel van het Visa Waiver Programma kunnen Sammarijnse burgers een ESTA aanvragen, wat staat voor Electronic System for Travel Authorization. Sammarinese burgers die ESTA willen aanvragen, moeten aan de nodige ESTA-vereisten voldoen.

Wat is ESTA?

ESTA werd in 2009 gelanceerd als een manier om de gegevens te verwerken van bezoekers die de Verenigde Staten binnenkomen onder het Visa Waiver Program (VWP). De gegevens worden gebruikt om te bepalen of een reiziger een veiligheids- of immigratierisico vormt voor de Verenigde Staten, Amerikaanse burgers of inwoners. ESTA is een visumvrijstelling waarmee burgers van visumvrije landen, zoals San Marino, de Verenigde Staten kunnen binnenkomen zonder visum. ESTA is een reistoestemming die online kan worden aangevraagd en binnen 72 uur na het indienen van een ESTA-aanvraag wordt verwerkt.

Welke activiteiten mag ik met een ESTA doen?

Met een goedgekeurd ESTA kunnen burgers van Sammarine de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, zaken, doorreis, medische doeleinden of korte studie voor maximaal 90 dagen per bezoek. Als je langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten wilt blijven, moet je een B1 zakenvisum of B2 toeristenvisum aanvragen.

Kan een ESTA voor meerdere binnenkomsten worden gebruikt?

Ja, burgers van Sammarine kunnen een goedgekeurd ESTA gebruiken voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten. Er is geen limiet op het aantal binnenkomsten in de Verenigde Staten, maar als Customs and Border Protection vermoedt dat je de immigratieregels of -beperkingen probeert te omzeilen, kan je de toegang worden geweigerd.

Wat zijn de geaccepteerde betalingsmethoden op het ESTA-formulier?

Sammarinese aanvragers kunnen de ESTA-aanvraagkosten betalen met een aantal debet- of kredietkaarten, zoals die van Visa, MasterCard, American Express, Discover, Diner’s Club, Maestro of JCB. De betaling wordt online aangevraagd op het moment van indiening en is vereist om een beslissing over uw ESTA-aanvraag te verkrijgen.

Hoe lang is een ESTA geldig?

Een goedgekeurd ESTA duurt twee jaar of tot de datum waarop je paspoort verloopt. Als uw ESTA verloopt, moet u een nieuwe autorisatie aanvragen.

Onder welke omstandigheden heb ik een nieuw ESTA nodig?

U moet een nieuw ESTA aanvragen als een van de volgende omstandigheden van toepassing is:

  • Je paspoort verloopt
  • Je krijgt een nieuw paspoort
  • Je verandert namen
  • Je verandert van geslacht
  • Uw antwoorden op de ESTA toelatingscriteria wijzigen

Wat als een onderdaan van Sammarine een ESTA wordt geweigerd?

Sammarinese burgers die een ESTA geweigerd wordt, ontvangen een melding “Travel Not Authorized” op het scherm of via e-mail na het indienen van hun aanvraag. Als je geen ESTA krijgt, kun je als Sammarinees staatsburger een bezoekersvisum aanvragen om de Verenigde Staten binnen te komen voor toerisme, zaken of doorreis.

Heb ik een ESTA nodig als ik een Amerikaans of Canadees staatsburger ben?

Nee, als je een Sammarinees staatsburger bent met de dubbele nationaliteit van de Verenigde Staten of Canada, dan hoef je geen ESTA of visum aan te vragen. Customs and Border Protection (CBP) adviseert reizigers om hun Amerikaanse of Canadese paspoort te gebruiken bij binnenkomst in de Verenigde Staten.

Is een ESTA hetzelfde als een visum?

Nee, een ESTA is geen visum en er zijn verschillen tussen de twee. Een ESTA kan worden verkregen door een online aanvraag in te vullen. Ter vergelijking: voor het aanvragen van een Amerikaans visum moet je een DS-160 formulier invullen en een afspraak maken bij de ambassade in het land waar je woont. Bovendien wordt een Amerikaans visum in meerdere weken verwerkt met onvoorspelbare tijdschema’s die misschien niet samenvallen met je reisplannen. Een goedgekeurd Amerikaans visum geeft u een aantal rechten die niet worden toegekend aan ESTA-aanvragers. Goedgekeurde ESTA-aanvragers hebben dus geen garantie op toegang tot de Verenigde Staten. De toelaatbaarheid van Sammarijnse burgers die met een ESTA naar de Verenigde Staten reizen, wordt uiteindelijk bepaald door het CBP aan de Amerikaanse grens.

Waar kan ik meer informatie vinden over ESTA?

Je kunt de ESTA FAQ en de ESTA Vereisten pagina bezoeken voor meer informatie voordat je begint met je aanvraag.