Wat is het Global Entry programma?

Category: CBP-diensten | 0
Wat is het Global Entry programma?

De term ‘Global Entry’ verwijst naar een programma van het CBP (Customs and Border Protection) in de Verenigde Staten. Reizigers met een laag risico die vooraf zijn goedgekeurd, kunnen bij aankomst in de Verenigde Staten genieten van een versnelde inklaring. Leden van het programma kunnen de VS binnenkomen via automatische kiosken. Deze kiosken zijn echter niet op alle luchthavens beschikbaar. Lees verder voor meer informatie.

Hoe werkt het?

Bij aankomst op een deelnemende luchthaven kunnen leden van het Global Entry programma direct naar een Global Entry kiosk gaan en een machineleesbare permanente verblijfsvergunning of paspoort laten zien. De volgende stap is het scannen van je vingerafdrukken om je vingerafdrukken te laten verifiëren. Daarna gaat het lid door de douaneaangifte en vervolgens geeft de kiosk het lid een ontvangstbewijs voor de transactie en leidt hem of haar naar de bagageband. Zodra ze hun bagage hebben, kunnen ze de luchthaven verlaten.

Om deel te nemen aan het Global Entry programma moet je vooraf worden goedgekeurd. Elke sollicitant wordt onderworpen aan een persoonlijk gesprek en een strenge achtergrondcontrole voordat hij of zij lid mag worden.

Opmerking: Hoewel Global Entry bedoeld is om het proces te versnellen, kunnen individuele leden nog steeds worden geïdentificeerd voor aanvullende vragen bij hun aankomst. Iedereen die een van de voorwaarden van het programma overtreedt, krijgt te maken met de toepasselijke handhavingsactie en zijn lidmaatschap van het programma kan worden beëindigd.

Wat zijn de voordelen van het Global Entry programma?

In de snelle wereld van vandaag verspillen maar weinig mensen graag tijd. Als lid van het Global Entry programma dat vooraf gescreend en goedgekeurd is, kun je bij aankomst in de VS direct naar de Global Entry kiosk gaan en van daaruit je bagage ophalen en op weg gaan.

Redenen om deel te nemen aan het Global Entry Programma

 • Verwerkingslijnen behoren voor jou tot het verleden.
 • Er is geen papierwerk nodig.
 • Wachttijden zijn drastisch verkort.
 • Je krijgt ook versnelde toegang tot bepaalde overzeese landen.
 • Het programma is beschikbaar op de meeste grotere luchthavens in de VS.

Wie komt in aanmerking? Wie komt in aanmerking voor Global Entry?

Het Global Entry programma staat open voor alle burgers van de Verenigde Staten en mensen met de status van wettig permanent ingezetene.

Burgers en inwoners van deze landen kunnen zich ook aanmelden voor Global Entry:

Argentinië, Brazilië, Bahrein, India, Colombia, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Panama, Singapore, Zuid-Korea, Zwitserland, Taiwan en Mexico. Inwoners en burgers van Canada kunnen profiteren van de voordelen van Global Entry als ze deelnemen aan het NEXUS-programma.

Opmerking: Houd er rekening mee dat je, afhankelijk van het land waar je woont, mogelijk aan aanvullende vereisten moet voldoen. Als je jonger bent dan 18 jaar, heb je ook toestemming nodig van je ouder(s) of wettelijke voogd om deel te nemen aan het Global Entry programma.

Zijn er redenen waarom ik niet in aanmerking kom voor het Global Entry programma?

Ja, er zijn in feite heel wat redenen waarom je het lidmaatschap geweigerd kan worden. Deze omvatten:

 • U hebt onvolledige of onjuiste informatie verstrekt toen u het aanvraagformulier invulde.
 • Je bent schuldig bevonden aan een strafbaar feit.
 • Er lopen strafrechtelijke aanklachten tegen je.
 • Er zijn aanhoudingsbevelen tegen je uitgevaardigd, waaronder het besturen van een voertuig onder invloed.
 • Je bent schuldig bevonden aan het overtreden van landbouw-, immigratie- of douaneregels in welk land dan ook.
 • Je bent schuldig bevonden aan het overtreden van de wet in de VS of waar dan ook.
 • U bent momenteel het onderwerp van een actief onderzoek door een lokale, staats- of federale wetshandhavingsinstantie.
 • Uw aanvraag om een vuurwapen te kopen is afgewezen.
 • U bent niet in staat om het CBP ervan te overtuigen dat u een aanvrager met een laag risico bent.
 • Je bent niet toelaatbaar tot de VS volgens de immigratieregels. Dit geldt ook voor aanvragers met documenten over voorwaardelijke vrijlating of ontheffing van niet-ontvankelijkheid.

Zijn er speciale vereisten met betrekking tot kinderen?

Het Global Entry systeem heeft geen minimum leeftijdsvereisten – maar als je jonger bent dan 18, moet je toestemming hebben van je wettelijke voogd of ouder om deel te nemen aan het programma. Ze hoeven echter geen lid te zijn van het Global Entry programma.

Ongeacht je leeftijd moet je het volgende doen:

 • Open een online account voor het Global Entry Enrollment System.
 • Betaal de relevante aanvraagkosten. Dit is momenteel $100 en kan niet worden terugbetaald.
 • Maak afspraken voor een interview bij een van de Global Entry Enrollment Centers. Als je nog geen 18 jaar oud bent, moet je wettelijke voogd of ouder bij het interview aanwezig zijn.

Meer informatie over hoe het Global Entry aanvraagsysteem werkt

 • Controleer voordat u zich aanmeldt of u in aanmerking komt voor het Global Entry-lidmaatschap.
 • Open nu een TTP-account (Trusted Traveler Program). Ongeacht zijn of haar leeftijd moet elke aanvrager een eigen TTP-account (Trusted Traveler Program) hebben.
 • Log vervolgens in op het TTP-account dat u hebt aangemaakt en ga verder met de aanvraag.
 • Betaal de vereiste $100 aanvraagkosten met een creditcard of een elektronische bankoverschrijving.
 • Maak afspraken voor een interview bij een van de Global Entry Enrollment Centers.

Na ontvangst van een correct ingevulde aanvraag zal Customs and Border Patrol een beoordeling uitvoeren. Als ze uw aanvraag voorwaardelijk goedkeuren, krijgt u een bericht in uw TTP-account om een gesprek te regelen in het dichtstbijzijnde Global Entry Enrollment Center.

Als je naar het interview gaat, zorg er dan voor dat je paspoort nog geldig is en neem het mee. Neem ook een ander type identificatie mee, bijvoorbeeld een identiteitskaart of rijbewijs. Als je een legale permanente inwoner van de VS bent, moet je ook je machineleesbare permanente verblijfskaart meenemen naar het interview.

EoA of Inschrijving bij Aankomst

Met dit programma van het CBP kunnen aanvragers van het Global Entry-systeem die voorwaardelijk zijn goedgekeurd, het vereiste interview bijwonen wanneer ze in de Verenigde Staten aankomen. Het maakt het voor een dergelijke aanvrager niet nodig om naar een inschrijvingscentrum in de Verenigde Staten te gaan voor een interview.

Bij aankomst op een internationale luchthaven in de VS moet zo’n aanvrager gewoon de borden volgen die de weg wijzen naar het CBP-kantoor, waar de agenten dan het nodige Global Entry interview zullen afnemen als onderdeel van de ontvankelijkheidsinspectie.

Als u een handicap hebt en hulp nodig hebt tijdens uw Global Entry interview, moet u de interviewer bij aankomst voor het interview laten weten dat u extra service, hulp of aanpassing nodig hebt voordat u aan het interview kunt deelnemen.

Houd er rekening mee dat als u een dergelijke dienst, hulp of wijziging aanvraagt en deze op dat moment niet beschikbaar is, het CBP het interview mogelijk naar een latere datum zal verplaatsen.

Bij aankomst voor een EoA-gesprek moet je de volgende documentatie bij de hand hebben:

 1. Een ongebruikt paspoort. Als je twee of meer paspoorten hebt gekregen, breng ze dan allemaal mee naar het interview zodat het personeel de nodige informatie aan je dossier kan toevoegen. Hierdoor kun je in de toekomst elk van deze paspoorten gebruiken wanneer je incheckt bij de Global Entry kiosk na aankomst in de Verenigde Staten.
 2. Documenten om je verblijfplaats te bewijzen, bijvoorbeeld een hypotheekverklaring, rijbewijs met geldig adres, energierekening of een afschrift van een huurbetaling. Minderjarigen hoeven niet aan deze vereiste te voldoen. Als je een permanente verblijfsvergunning hebt, moet je die ook meenemen naar het interview.