Het helende verleden herontdekken: De evolutie van het Chickasaw National Recreation Area

Category: Nieuws | 0
Het helende verleden herontdekken: De evolutie van het Chickasaw National Recreation Area
Het helende verleden herontdekken: De evolutie van het Chickasaw National Recreation Area

Een historische reis van inheems heiligdom naar nationaal park

Lang voordat de National Park Service werd opgericht, hadden de uitlopers van de Arbuckle Mountains in het zuiden van centraal Oklahoma een rijke geschiedenis.

Dit gebied werd eeuwenlang bewoond door inheemse volken. Paleo-Indianen vestigden zich hier in 600 na Christus, gevolgd door volken die via de Trail of Tears werden verplaatst. Chickasaws en Choctaws floreerden in de regio, aangetrokken door het geneeskrachtige, zwavelrijke water dat opborrelde uit de oude Arbuckles.

Volgens Megan Wilkins, parkwachter en public affairs officer bij Chickasaw National Recreation Area, werden deze gemineraliseerde wateren in eerste instantie gezocht vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen. “Veel mensen kwamen naar dit soort gebieden om mineraalwater te drinken als een soort medicijn, in de hoop dat het verschillende kwalen zou behandelen,” legt ze uit.

Federale controle en de geboorte van Platt National Park

In 1902 verkochten de Chickasaw en Choctaw naties hun land, inclusief 33 bronnen, aan de federale overheid.

Dit markeerde de oprichting van het Sulphur Springs Reservaat, een voorloper van de National Park Service, met als doel het land te behouden voor recreatief gebruik. Platt National Park, zoals het later werd genoemd, werd het enige nationale park in Oklahoma en trok bezoekers met zijn geneeskrachtige bronnen.

Wilkins beschrijft de oorspronkelijke attractie: “De belangrijkste attractie die de aanleiding vormde voor de creatie van dit park waren de mineraalwaterbronnen in de omgeving.”

De populariteit van het park steeg en het kreeg de bijnaam “de speeltuin van het zuidwesten”.

Transformatie en uitdagingen

Na verloop van tijd veranderde Platt National Park van een therapeutische bestemming in een recreatief toevluchtsoord.

In de jaren 1930 begon een kamp opgericht door het Civilian Conservation Corps met transformaties, met name de bouw van kunstmatige watervallen ontworpen voor recreatief zwemmen.

In de jaren 1960 werd de Arbuckle Dam gebouwd, die het Lake of the Arbuckles vormde en de mogelijkheden voor waterrecreatie uitbreidde.

Ondanks uitdagingen en pogingen om het eigendom over te dragen, hield het park vol.

De resolutie van de Chickasaw Nation in 1967 wilde het Chickasaw National Park hernoemen om de banden met de inheemse gemeenschap te benadrukken. De naamsverandering sloeg echter niet aan en het park onderging verdere veranderingen in 1976.

Chickasaw Nationaal Recreatiegebied: Een win-win-winsituatie

In 1976 fuseerde Platt National Park met Arbuckle Recreation Area en werd Chickasaw National Recreation Area.

Hoewel het park technisch gezien gedegradeerd werd, bleef het onder de jurisdictie van de National Park Service vallen, met een verhoogde focus op waterrecreatie.

De samenwerking tussen de National Park Service, de delegatie van het Congres en de Chickasaw Nation zorgt voor een harmonieuze mix van geschiedenis, recreatie en federaal toezicht.

Wilkins legt uit: “Toen mensen begonnen te praten over het officieel combineren van de twee gebieden, werden veel mensen daar blij van.” De groei van het park omvatte ook de aankoop van extra land en het toestaan aan bezoekers van activiteiten zoals waterskiën, die zijn toegestaan in nationale recreatiegebieden maar niet in nationale parken.

Het verleden, heden en de toekomst eren

Het proces van herbestemming werd een gelegenheid om degenen te eren die voor hen kwamen, met name de Chickasaw.

Hun betrokkenheid bij de gezamenlijke inspanningen vormde een langdurig partnerschap met de National Park Service, wat leidde tot gedeelde ruimtes en de benoeming van een lid van de Chickasaw natie als parkopzichter.

Vandaag de dag getuigt Chickasaw National Recreation Area van het behoud van cultureel erfgoed, heilzaam water en een bloeiend ecosysteem. De invloed van de Chickasaw Nation strekt zich uit tot lokale bedrijven en markeert een terugkeer naar de controle over hun voorouderlijk land.

Kansen ontsluiten voor internationale bezoekers

Terwijl we de historische reis van Chickasaw National Recreation Area waarderen, is het essentieel om na te denken over de relevantie ervan in de context van Amerikaans toerisme en immigratie.

De transformatie van het park weerspiegelt de verschillende attracties die bezoekers naar de Verenigde Staten trekken.

Voor internationale reizigers die de unieke mix van geschiedenis, natuur en recreatie willen ervaren die Chickasaw National Recreation Area biedt, is het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) een onmisbaar hulpmiddel.

ESTA functioneert als een geautomatiseerd systeem dat is ontworpen om te beoordelen of reizigers uit landen die deelnemen aan het Visa Waiver Program (VWP) in aanmerking komen voor toegang tot de Verenigde Staten zonder een visum nodig te hebben.

ESTA is ontworpen voor kortdurende bezoeken en stroomlijnt het inreisproces voor in aanmerking komende reizigers. Het is een handige en efficiënte manier om toestemming te krijgen voordat je op reis gaat naar bestemmingen zoals Chickasaw National Recreation Area.

De recreatieve focus van het park sluit aan bij de vrijetijdsbesteding die door ESTA wordt aangemoedigd en biedt internationale bezoekers de kans om de stille schoonheid van Oklahoma te verkennen.

De evolutie van Chickasaw National Recreation Area weerspiegelt een harmonieus evenwicht tussen behoud en vooruitgang. Terwijl bezoekers genieten van de geschiedenis en de natuurlijke wonderen, zorgt ESTA ervoor dat internationale reizigers naadloos deel kunnen uitmaken van het verhaal en de allure van dit prachtige land kunnen ervaren.