Gevallen van mazelen tijdens bezoek aan Florida wekken bezorgdheid temidden van landelijke toename

Category: Nieuws | 0
Gevallen van mazelen tijdens bezoek aan Florida wekken bezorgdheid temidden van landelijke toename
Gevallen van mazelen tijdens bezoek aan Florida wekken bezorgdheid temidden van landelijke toename

Federale en staatsonderzoekers hebben recente gevallen van mazelen in meerdere staten getraceerd naar bezoeken aan Florida.

Deze bevindingen werpen licht op vroege infecties die bijdragen aan een toename van het zeer besmettelijke virus.

Rapporten van de gezondheidsdienst van Florida suggereren dat gezinnen uit Indiana en Louisiana, waar eerder dit jaar gevallen opdoken, elkaar mogelijk zijn tegengekomen in de staat.

Onthulde verbanden en inzichten uit correspondentie

Berichten tussen lokale onderzoekers en het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) suggereren een mogelijk verband tussen mazelengevallen in Florida en die in andere staten.

Megan Gumke, een epidemioloog voor het Florida Department of Health, toonde interesse in het onderzoeken van verbanden tussen gevallen uit verschillende regio’s.

Het blijft echter onzeker of deze gevallen verband houden met de gevallen die eerder werden gemeld door de Orlando Sentinel, waarbij een volwassene en drie kinderen betrokken waren die werden behandeld op lokale spoedeisende hulp.

Antwoord van Florida en verduidelijkingen

Grant Kemp, plaatsvervangend persvoorlichter van het Florida Health Department, waarschuwde tegen het alleen toeschrijven van gevallen van mazelen aan Florida, omdat ook andere staten infecties melden.

Kemp verduidelijkte dat de gevallen in Orlando niets te maken hadden met een uitbraak van mazelen op een basisschool in Broward County eerder dit jaar.

De uitbraak, met negen gemelde gevallen, begon met een 9-jarig kind dat niet gevaccineerd was vanwege een religieuze vrijstelling.

Nationale zorgen en aanbevelingen

Te midden van een toename van het aantal gevallen van mazelen, dringen gezondheidsfunctionarissen er bij niet-gevaccineerde personen op aan om zich vóór internationale reizen te laten vaccineren om zich tegen het virus te beschermen.

In de VS is een zorgwekkende toename van het aantal gevallen van mazelen in de eerste drie maanden van 2024 vergeleken met heel 2023.

De CDC meldt gevallen in verschillende staten, waaronder Arizona, Californië, Georgia, Illinois, Maryland, Michigan, Minnesota, Missouri, New Jersey, New York City, Pennsylvania, Virginia en Washington.

Reisgerelateerde infecties

Volgens het CDC is vanaf 18 maart 93% van de mazeleninfecties die dit jaar zijn gemeld, in verband gebracht met reizen buiten de VS.

De CDC adviseerde niet-gevaccineerde personen die op reis gaan om zich ten minste zes weken voor hun reis te laten vaccineren, ongeacht hun leeftijd.

De toename van het aantal gevallen van mazelen benadrukt het belang van gezondheidsvoorzorgsmaatregelen voor reizigers, vooral voor reizigers die de VS binnenkomen via het Visa Waiver Program (VWP) en via ESTA-autorisatie.

Omdat uitbraken blijven bestaan, moeten reizigers prioriteit geven aan vaccinatie en de aanbevelingen van het CDC opvolgen, die aansluiten bij de focus van ESTA op veiligheid en geschiktheid.

De integratie van vaccinatievereisten in het ESTA-proces verbetert de maatregelen voor de volksgezondheid en vermindert het risico op geïmporteerde ziekten zoals mazelen.

Reizigers moeten op de hoogte blijven en prioriteit geven aan hun gezondheid wanneer ze een bezoek aan de Verenigde Staten plannen.

Aanbevelingen en urgentie voor vaccinaties

Het CDC benadrukt het belang van vaccinatie tegen mazelen en beveelt dit aan voor iedereen van 12 maanden en ouder.

Het mazelen-, bof- en rodehondvaccin (MMR), dat al tientallen jaren op grote schaal wordt gebruikt, wordt veilig en effectief geacht bij het voorkomen van mazelen.

Gezondheidsfunctionarissen dringen er bij mensen op aan om gemiste routinevaccinaties tijdens de pandemie in te halen en benadrukken de noodzaak om hoge vaccinatiecijfers te handhaven om wijdverspreide uitbraken te voorkomen.

Verdere beoordeling en voorzorgsmaatregelen

Gezondheidsfunctionarissen benadrukken de noodzaak om gemiste vaccinaties in te halen tijdens de pandemie om wijdverspreide uitbraken te voorkomen.

Hoewel sommige gebieden een lage vaccinatiegraad hebben, zijn de meeste gemeenschappen in de VS voldoende immuun om te voorkomen dat mazelen zich op grote schaal verspreiden.